آموزش گام به گام متره برآورد – گام نهم، آثار عدم دقّت و مطالعه کافی از ابتدای کار؛

با نام و یاد خدا و برای خدا.

پندار نیک + گفتار نیک + کردار نیک = زندگی نیک.

آثار عدم دقّت و مطالعه کافی در ابتدای کار؛

به مصداق بیانات خواجه حافظ شیرازی «که عشق آسان نمود اوّل ولی افتاد مشکل ها» بنده در این مقاله ها نیّتم آموزش متره به صورت ساده و گام به گام بوده، لذا در خواست کردم دوستانی که می خواهند متره را یاد بگیرند نقشه ای ساده از یک منزل مسکونی ترسیم کنند، و بر اساس آن شروع به متره ی آیتم های آن نقشه بکنند.

به نظرم رسید بایستی خودم نیز به عنوان نمونه این کار را انجام دهم. لذا پلان درج شده در مقالات قبلی را بدون در نظر گرفتن اصول معماری و محاسباتی ترسیم کرده و پی کنی و سنگ لا شه چینی آن را نیز محاسبه کرده و نشان دادم. در زمان متره ی پی کنی وقتی به پوشش سقف فکر کردم متوجه شدم دهانه سقف برای تیر ریزی زیاد است، لذا دو عدد ستون هم در وسط سالن قرار دادم.

در مرحله بعد متوجّه شدم اگر قرار است شناژهای پی را بوسیله شناژهای قائم به شناژ زیر سقف متصّل نماییم تا در مقابل زمین لرزه مقاومت داشته باشد،  بایستی پی ستون های وسط هم به شناژ های طرفین متصّل گردد، چون در حالت تک بودن در مقابل زمین لرزه آسیب پذیر خواهد بود. اوّل فکر کردم از این مسئله بگذرم و متره را ادامه دهم چرا که نیّت فقط آموزش متره بود ولی نتوانستم زیرا این طرز تفکّر با شرایط یک مترور جور در نمی آید.  قبل تر نیز در تعریف مشخصّات مترور مطرح کرده ام که مترور بایستی دقیق، با حوصله، پی گیر، جدّی، آشنا به طرّاحی، محاسبات مقاومتی و اجرا باشد. و همزمان با متره، ضعف های نقشه را شناسایی کرده و در برطرف کردن آن جدّی باشد. لذا تصمیم گرفتم نقشه پی کنی را به طور کامل با اضافه کردن اتصال پی ستون ها به شناژها ترسیم نموده و متره پی کنی را مجدداً بنویسم.

با اینکه نقشه ای که متره ی آنرا مینویسیم یک طبقه است، ولی متره ی پلّه نیز قابل توجّه است، لذا من پلّه ای برای طبقه بالا هم در نظر گرفته ام که آن را هم شرح دهم. در نتیچه پی پلّه را هم درنقشه نشان داده و به متره پی کنی اضافه نمودم. درنتیجه نقشه و متره پی کنی به شکل زیر در آمد.

توصیه: دوستانی که به طور جدّی مصمّم به یادگرفتن متره و برآورد هستند، با دقّت تمام متره پی کنی را با نقشه درج شده بررسی و مقایسه کنند. با این دید که اگر اشتباهی در محاسبه متره هست، آن را اصلاح نمایند، یعنی متره نوشته شده را دقیقاً کنترل نمایند.

آموزش گام به گام متره برآورد-گام هشتم، شناخت کار ها و تهیّه روش اجرا و نوشتن متره بر اساس روش اجرا.
آموزش گام به گام متره برآورد- گام دهم، روش های مختلف متره کردن 1 .
Facebooktwitterlinkedinmail

  3 comments for “آموزش گام به گام متره برآورد – گام نهم، آثار عدم دقّت و مطالعه کافی از ابتدای کار؛

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *