آموزش گام به گام متره بر آورد – گام پنجم، محاسبه پی کنی.

با نام و یاد خدا و برای خدا.

پندار نیک + گفتار نیک + کردار نیک = زندگی نیک.

محاسبه پی کنی؛

 پس از اینکه نقشه پی کنی کشیده شد، و اندازه ها و شماره پی ها مشخّص گردید، در فرم محاسبه ریز متره، اوّل سطح کلّ پی ها را به شرح زیر محاسبه می کنیم:

در نمونه فرم متره که در زیر نشان داده می شود به ترتیب شماره گذاری پی ها، طول و عرض پی ها را در ستون خود نوشته و سطح آن ها را حساب میکنیم. در محاسبه سطح پی کنی بایستی دقّت کرد که تقاطع پی ها درست محاسبه شود، این مورد بایستی در اندازه گذاری مورد توجّه قرار گیرد.

پس از این که طول و عرض همه پی ها به ترتیب در فرم متره نوشته شد و سطح آنها نیز محاسبه گردید، در زیر ردیف سطح ها خط کشیده و جمع سطح ها را در زیر خط نوشته و بعداً ارتفاع پی را که ۱/۵ متر در نظر گرفته شده در ستون ارتفاع نوشته و در جمع سطح ضرب می کنیم و حاصل را در ردیف حجم نوشته و زیر آن دو ردیف خط میکشیم و شماره آیتم فهرست بها را نیز در کنار حجم می نویسیم. مانند نمونه زیر.

فرم محاسبه ریز متره پی کنی

ممکن است به نظرتان برسد که چرا در نوشتن متره از اعداد لاتین استفاده شده است . به دلیل این که اعداد لاتین گویا تر و کم اشتباه تر می باشند. در اعداد فارسی تشابه اعداد زیاد بوده و امکان اشتباه هم زیاد است.

توجّه نمائید: قرار بر این شد که شما نقشه یک ساختمان ساده را با یک یا دو اتاق خواب ترسیم کنید و از روی آن، نقشه پی کنی را کشیده و ابعاد پی ها را محاسبه کرده و در نقشه بنویسید و پی ها را هم شماره بندی نمائید. و بر اساس آن نقشه ، اوّل سطح پی ها را محاسبه نموده ، سپس حجم آنرا حساب می نمائید .

از آنجائیکه لازم بود سطح پی حساب شده ای را داشته باشم که موارد بعدی را تشریح نمایم، من هم یک نقشه ای کشیدم و سطح و حجم پی کنی را محاسبه کردم که در زیر نشان داده می شود. بد نیست توجّه داشته باشید که من ابعاد پی ها را از روی نقشه پلان آجر کاری آن محاسبه کرده ام، برای اینکه حساب کردن ابعاد پی کنی و نوشتن آنها در پلان پی کنی مشخّص شود. ولی تهیّه و کشیدن نقشه پی کنی ضروری می باشد. و شما سعی کنید طبق دستور قبلی که نقشه ای را خودتان طرح نموده وترسیم نمائید، حتماً این کار را انجام دهید.

آموزش گام به گام متره و برآورد

باز هم توجّه داشته باشید که اگر می خواهید تهیّه متره را یاد بگیرید بایستی حوصله و دقّت به کار ببرید. اگر به این کار علاقه داشته باشید کار فوق العاده جالب و حتّی خیلی شیرینی می باشد.

در رابطه با استفاده از آیتم پی کنی در فهرست بها بایستی توجّه کرد که در طرح پی سازی به اندازه ۱/۵ متر سنگ لاشه چینی در نظر گرفته شده، و این مطلب گویای این است که زمین ما خیلی سفت نبوده است. در نتیجه قیمت آن را از آیتم پی کنی در زمین نرم در نظر می گیریم. با توجّه به مقدار کم پی کنی و کم عرض بودن پی ها طبیعتاً پی کنی با دست انجام می گیرد. و از آیتم پی کنی بادست در زمین نرم استفاده مینمائیم. یعنی آیتم  شماره  ۰۲۰۱۰۲ فهرست بها

در گام بعدی راجع به فهرست بها و طرز استفاده ی راحت از آن، توضیح داده خواهد شد.
فهرست بهائی را که مورد استفاده قرار می دهیم فهرست بهای سال ۱۳۹۳ می باشد.

 

 

 

آموزش گام به گام متره برآورد: گام چهارم. ترسیم نقشه پلان پی کنی و اندازه گذاری آن؛
آموزش گام به گام متره برآورد- گام ششم. تعریف فهرست بها و طرز استفاده از آن؛
Facebooktwitterlinkedinmail

  10 comments for “آموزش گام به گام متره بر آورد – گام پنجم، محاسبه پی کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *